Vårmeny 2018

Förrätter

Misomarinerad portabello – närproducerad från Östragärde Gård
Med smörstekt savoykål med svarvad rättika och västerbottensostkräm  
75:-

Tataki* med närproducerad oxfilé från Öxabäck Gård
Serveras med en kålsallad och syrad shiitake, wasabikräm, äpple och soya
85:-

Smörstekt pilgrimsmussla med champagneskum
Med en grönärtspuré, serveras med picklad rödlök och parmachips   
95:-

 

Tataki* = Tataki är ett tillagningssätt där man tar ett protein och låter det vara rått hela vägen förutom just precis på ytan.

Huvudrätter

Helbakad portabello –  Närproducerad från Östragärde Gård
Rostad sötpotatispuré, svampkompot, rosmarinssky och rårörda lingon
148:-

 

Båthusets fiskgryta
En rustik gryta på lax och torsk, svenska blåmusslor, hemmagjord pasta, toppad med saffransaioli
158:-        

 

Torskrygg med palsternackspuré
Serveras med stenbitsrom och vitvinsskum, sjögräs fräst i vitlök och parmesanchips
188:-

 

Veckans kött detalj – Närproducerad från Öxabäck Gård
En fin köttbit som serveras med råstekt grön och vit sparris, fylld gratinerad bakpotatis, picklad steklök och ramslöksmör med rostad pepparsås. 150 g/ 200 g
225:- / 245:-

 

Båthusburgare –  Närproducerad från Öxabäck Gård
150 g smarrig burgare med amerikansk dressing, ost, bacon, lollo rosso, rödlök, tomat och glaserat hamburgerbröd
168:-

Välj tillbehör: Lökringar 10:- Chili cheese 10:-  Mozzarellasticks 10:-

Dessert

Italiensk maräng
Serveras med lemoncurd och färska bär, passionsfrukt och vaniljglass
78:-

Båthusets Ananas Split
Flamberad ananas med vaniljglass med fräsch touch av mynta, lime och rostad kokos
85:-

Vårig chokladmousse i kruka
Med rostad vit choklad och kanderade nötter och hallongelé
88:-

Båthusets trerätters

– Specialkomponerad av köket

Förrätt
Tataki med närproducerad oxfilé från Öxabäck Gård
Serveras med en kålsallad och syrad shiitake, wasabikräm, äpple och soya        

Huvudrätt
Torskrygg med palsternackspuré
Serveras med stenbitsrom och vitvinsskum, sjögräs fräst i vitlök och parmesanchips

eller

Veckans kött detalj – Närproducerad från Öxabäck Gård
En fin köttbit som serveras med råstekt grön och vit sparris, fylld gratinerad bakpotatis, picklad steklök och ramslöksmör med rostad pepparsås

 

Dessert
Vårig chokladmousse i kruka
Med rostad vit choklad och kanderade nötter och hallongelé  

358:-

Barnens meny

Vi bjuder på pyssel och penna till alla våra ätande barn
Vår barnmeny serveras till barn under 12 år

Härryda Korv
Serveras med pasta eller pommes, gurka och tomat
68:-

Barnhamburgare – Närproducerad från Öxabäck Gård
100 g naturell hamburgare med gurka, tomat och pommes
68:-

Båthusets hemmagjorda pannkakor
Två stycken pannkakor med grädde och sylt
68:-

Barnens desserter

En kula glass
Välj mellan choklad eller vanilj och chokladsås eller kolasås
45:-

 

Glass dessert
Hallon, grädde, non stop, chokladsås eller kolasås
65:-

 

Banana split
Med banan, grädde, vaniljglass och chokladsås
68:-

Allergier, diet eller andra önskemål?

Kontakta oss: 0301 – 42 370 eller bokning@lygnern.se