Lygnern

Lygnern AB är ett företag med flera förgreningar, som startades våren 2012. Restaurang Båthuset, Båthusets Pizzeria, Pensionat Kajutan, Konferens och Lygnern Spa.

Vi tror på en levande landsbygd med en blomstrande turismnäring på lokalnivå. Man behöver inte åka långt för att uppleva storslagen natur och unna sig själv kvalitetstid. Vi erbjuder ett flertal paketlösningar inriktat på hälsa och välmående för både privatpersoner och företag.

Hälsa och träning är en viktig del av vårt företag. På restaurang Båthuset erbjuder vi en stor & välbalanserad salladsbuffé till lunchen. Bor du över på vårt pensionat har du självklart tillgång till träningsanläggningen Hälsohuset. En annan stor tillgång är inte minst naturen kring Sätila och Lygnern.

Området kring Lygnern bjuder på vackra omgivningar. Sjön Lygnern är långsmal och sträcker sig från Sätila till Fjärås. I området hittar du Ramhultafallet, ett av södra Sveriges högsta vattenfall, som ligger i ett av Lygnerns sju naturskyddsområden. På sommarhalvåret kan man åka med båten Isa af Lygnern till vattenfallet. Om man vill finns det möjlighet att vandra tillbaka till Sätila.