Barfotadagen lördag 5 juni

Välkommen på Barfotadagen lördag 5 juni. Stor som små är välkomna att testa på. Ta med alla dina vänner och hela familjen ner till Sätila Sand och gå barfota

 

När: 5 juni 2021Charina Åkesson

Var: Sätila Sand

Kl: 11:00 – 14:00

Pris: Gratis

Kontakt: Charina Åkesson, charina@halsohusetisatila.se

 

Att gå barfota är en hälsorörelse som engagerar allt fler. Trots, eller tack vare, pandemin växer fenomenet Barfotadagen som firas för tredje året i rad den 5 juni. Dagen har till och med spritt sig till Sedona i Arizona, USA. Vår moderna, uppkopplade livsstil gör att vi fjärmar oss allt mer från naturen. Människan är det enda djuret som går med skor. Barfotadagens mission är att vända den trenden och att få fler att upptäcka hälsofördelarna med att få hudkontakt med Moder Jord.

Från Ystad till Umeå, kommer det att arrangeras olika event på Barfotadagen som barfotavandringar, barfotayoga, barfotadans, tipspromenader och tävlingar. I år får de befintliga barfotainspiratörerna förstärkning av över 30 nyutbildade jordningsguider. ribland Charina Åkesson som kommer att hålla i mini Skogsbad och Jerusalema dans barforta på Sätila Sand i Sätila. Jag har alltid älskat att vara ute i naturen och brinner för att hjälpa andra människor att upptäcka hur berikande det är, säger Charina Åkesson.

En av dem som inspirerats av Barfotadagen och den växande barfotarörelsen är Niklas Andersson med 3 i handikapp som provat att golfa barfota. Han har upptäckt att golfbanor är ett väldigt inbjudande underlag att vara barfota på. Även om det gör att man inte kan swinga maximalt bidrar till det till en större helhetsupplevelse, vilket ibland kan vara viktigare än resultatet. – Nackdelen med att golfa barfota är att man får något sämre grepp men medelgolfaren ligger ändå mestadels i ruffen och där har man hur bra grepp som helst, säger Niklas Andersson.

Initiativtagaren till Barfotadagen är Lilian Alterskjaer, som kärleksfullt kallas för ”Barfotakvinnan” av sina följare. Under många år hade hon hälsoproblem som hon upplevde att den traditionella vården inte kunde hjälpa henne med. Först när hon bytte livsstil och ägnade sig åt naturlig självläkning så tillfrisknade hon. Idag tillbringar hon så mycket tid hon kan barfota och är en entusiastisk året runt-badare. Lilians bok ”Medvetet barfota Om jordning och läkning” har precis tryckts i en ny upplaga. Hennes främsta mål är att få fler att leva i hälsofrämjande balans med sig själva och naturen. 

Läs gärna mer på hemsidan https://www.barfotadagen.com/’

Välkomna önskar Charina Åkesson