Skogsbad lördag 3 juli

I maj hade vi ett Skogsbad där alla platserna tog slut med en gång. På allmän begäran gör vi nu ett till lördag den 3 juli. Ni som inte fick plats förra gången hoppas nu ska kunna vara med. Välkommen till vackra Sätila och möt lugnet och nuet i naturen. Tillsammans öppnar vi upp våra sinnen och övar närvaro.

Historien om Skogsbad?

Skogsbad har sitt ursprung i Japan där många kontorsarbetare på 1970-talet dog av karoshi ”död på grund av utarbetning.” På 1980-talet startade Japanska myndigheter ”Shinrin-yoku” som på svenska blivit Skogsbad. Idag finns ett hundratal officiella skogsbadsskogar i Japan, vissa med träd som utsöndrar lugnande eteriska oljor särskilt planterade för ändamålet.

Vad gör man på ett Skogsbad och varför?

Ett Skogsbad kan se väldig olika ut beroende på miljön och säsong men fokuset ligger alltid på välmående. Varför vi gör ett Skogsbad är för att hitta varande i oss själva och i naturen. Detta gör vi med hjälp av att ”bada” i våra sinnesintryck genom till exempel meditation. Vårt Skogsbad innehåller denna gång

  • sittande meditation
  • bad
  • meditation gåendes barfota
  • lunch och fika i naturen över öppen eld

Meditationen öppnar upp sinnena och rensar bland tankarna. Att samtidigt gå barfota där huden har kontakt med jorden stärker immunförsvaret och läker inflammationer.

Ta med dig

  • Vi går i alla väder, så kläder efter väder
  • Promenadskor som passar i skogsterräng
  • Vattenflaska är bra att ta med om det är varmt ute och du blir törstig längs vägen
  • Badkläder och handduk

Praktisk information

Vi startar dagen vid bryggan vid Sätila Sand och avslutar på samma ställe. För den som vill avslutar vi dagen med ett bad. Till lunch lagar Båthusets kock Nils vegetarisk mat från naturen och kokar kaffe över öppen eld. I samarbete med Hälsohuset & Hälsoboxen guidas du denna dag av hälsofrämjare Charina Åkesson. Charina är yogainstruktör på Hälsohuset och håller i event med bland annat Skogsbad för konferensgäster hos oss på Lygnern men åker även ut till företag.

Adress

Badplatsen Sätila sand på Lygnevivägen, 511 99 Sätila

Datum & tid

lördag 3 juli klockan 11.00 – 16.00

Pris

345:-/ person

Antal platser

8 stycken platser. Självklart tar vi hänsyn till rådande restriktioner.

Åldersgräns

16 år

Bokning

För bokning av plats slår du oss en signal eller skickar ett mail. bokning@lygnern.se eller 0301-423 70. Ingen återbetalning men du är fri att ge bort din plats vid förhinder.

 

Välkommen till vackra Sätila och möt lugnet och nuet i naturen. Tillsammans öppnar vi upp våra sinnen och övar närvaro