Höstretreat

För dig som behöver stanna upp, vila, hämta hem och fylla på med ny livskraft. En retreathelg fredag 24 – söndag 26 september och fredag 22 – söndag 24 oktober i natursköna Sätila vid sjön Lygnern. Vi kommer att utgå alla tre dagar från pensionatet och restaurangen som ligger i hjärtat av Sätila.

Lugnande guidade meditationer, skogsbad för alla sinnen, vägledning i självkännedom till din livskraft, utrymme för reflektioner och delande, yinyoga, restorative yoga och meditativ vandring ut i skogen kring den vackra sjön. För att stödja vilan, återhämtningen och påfyllnaden bor du på pensionat Kajutan, sover ostört i enkelrum och äter god och vällagad mat på restaurang Båthuset.

Välkomna önskar Cecilia och Charina

 

Program

Fredag

15.00 Incheckning på pensionat Kajutan från kl 15.00

17.00 Välkommen önskar Cecilia och Charina. Vi ses i konferenslokalen.

19.00 Middag på restaurang Båthuset

20.00 Kvällsmeditation inför natten

 

Lördag

7.30 Yinyoga

9.00 Frukost

10.30 Seminarium stresshantering för inre och yttre välmående

13.00 Lunch på stranden Sätila sand.

14.30 Meditationsvandring och sinnenas skogsbad. Utomhus och kläder efter väder

18.30 Middag på restaurang Båthuset

 

Söndag

7.30 Restorative yoga

9.00 Frukost

10.30 Seminarium om frid och harmoni  i vardagslivet – inombords, med andra och i yrkesliv

13.00 Lunch på restaurang Båthuset

14.00 Avslut och utcheckning från pensionat Kajutan

 

Vad är yinyoga och restorative

Yinyoga är en återhämtande stilla yoga för dig som vill öka flödet och mjukheten i kroppen. Det är en blandning av lätt hatha yoga, medtitation, mindfulness och traditionell kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens yinpartier dvs skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. I yinyogan finns det ställningar som är utmanande för kroppen.  Vi stannar upp i positioner och härbärgerar den intensitet och smärta som ibland uppkommer. I draken till exempel andas vi, slappnar av och stannar upp. På detta vis blir yinyogan en slags konflikthantering, en träning inför livets motgångar, en mindfulness – meditation och uthållighetsövning.

I restorative-yogan undviker vi all slags obehag. Där yinyogan kan orsaka intensiva förnimmelser, det vi ofta kallar smärta, där vill restorative helt undvika dessa förnimmelser Här ligger vi i olika positioner på massor av kuddar, ibland med en stol och olika block under rygg, händer, ben och nacke. Vi har även en kudde eller något annat som täcker ögonen. Vi stretchar inte, vi drar inte ut, vi stimulerar ingenting, vi låter bara allt vara och vilar. Denna yogaform lämpar sig särskilt för dig som känner sig utarbetad, stressad, slutkörd eller hel enkelt trött.

 

Bokning

För frågor eller för att boka skicka ett mail eller slå en signal till Charina Åkesson eller Cecilia Angelin

 • charina@halsohusetisatila.se
 • info@ceciliaangelin.se
 • Telefon Charina 070 – 23 25 626
 • Telefon Cecilia 073 – 81 74 761

 

Avbokning

Avbokning sker senast en vecka innan retreatets start.

 

Antal plaster

Totalt 12 stycken platser

 

Datum

fredag 13 – söndag 15 augusti

fredag 24 – söndag 26 september

fredag 22 – söndag 24 oktober

 

Pris

Retreat med övernattning 4 200:-/ person

Detta ingår i priset

 • Kurs Välbefinnande
 • 2 st nätter + frukost i enkelrum på pensionat Kajutan
 • 2 st tvårättersmiddagar på restaurang Båthuset
 • 2 st lunch på restaurang Båthuset
 • 2 st fika

 

Retreat utan övernattning 2 410:-/ person

Detta ingår i priset

 • Kurs Välbefinnande
 • 2 st frukostar
 • 2 st tvårättersmiddagar på restaurang Båthuset
 • 2 st lunch på restaurang Båthuset
 • 2 st fika

 

Ledarna

Cecilia Angelin

Samtalsterapeut och lärare i personlig utveckling. Hon möter i sitt arbete människor som behöver hantera stress i vardag, yrkesliv och i relationer. Cecilia grundar sitt arbete i mindfulness som utgångspunkt för nedvarvning och återhämtning. Hennes utbildningsbakgrund är inom transpersonell psykologi, ACT och ekopsykologi. Hon är utbildad mindfulness instruktör och hon har arbetat många år på PsykosyntesInstitutet i Sverige som lärare på kurser och utbildningar, handledare för blivande samtalsterapeuter och som samtalsterapeut för enskilda och par. Cecilia tar även emot människor i behov av stöd vid förändringar i livet i sin egen mottagning. Läs mer på www.ceciliaangelin.se

 

Charina Åkesson

Hälsofrämjare med fokus i/på naturen. Charina har en masterexamen i utomhuspedagogik och många års erfarenhet av detta pedagogiska arbete. Har också deltagit som pedagog i ideella organisationen Friluftsfrämjandet från Skogsknytter – TVM och skridskoledare. Är certifierad Jordningsgudie och certifierad instruktör i Yingyoga,  Mindfulness, Kinesisk medicin och Restorative yoga. Även diplomera inom Biyunmetoden, steg 1  Jichu Gong och steg 2 Dong Gong och Chigong.

Har passion för att vägleda människor genom samtal så att de kan hitta sin inre känslomässiga kompass. Att hitta de olika verktygen som finns för att öka välbefinnandet och öppna upp den inre dialogen med sig själv. De senaste åren har flera personalgrupper inom förskolan och vården testa på med ett framgångsrikt resultat. För att hitta verktygen och öka välbefinnandet använder sig Charina av andning, meditation, Yinyoga, Restorative yoga, Chi gong, naturen, sinnen och Skogsbad.

”Jag anser att det övergripande målet för oss människor är vi känner oss som ett med naturen. På så vis få möjlighet att känna den läkande kraften på alla plan” Charina Åkesson.

 

Välkomna önskar

Cecilia och Charina

 

Charina Åkesson | charina@halsohusetisatila.se | 070 – 23 25 626

Cecilia Angelin | info@ceciliaangelin.se | 073 – 81 74 761