Lygnern

Lygnern AB, i hjärtat av Sätila, är ett företag med flera förgreningar som startades våren 2012. Lygnern Pensionat och Konferens Vi erbjuder paketerade helhetslösningar till privatpersoner och företag inriktat på lokala upplevelser.

Vi på Lygnern arbetar dagligen med upplevelser med stort personligt engagemang. De lokala samarbetena är viktiga för oss, vi representerar en hel ort och det är vi så stolta över. Det känns genuint både för oss och för dig som gäst!

Företagsnamnet kommer från sjön Lygnern. Vi har till och med döpt våra rum efter ortsnamnen längs sjön. Lygnern är långsmal och sträcker sig från Sätila till Fjärås. I området hittar du Ramhultafallet, ett av södra Sveriges högsta vattenfall, som ligger i ett av Lygnerns sju naturskyddsområden. På sommarhalvåret kan du åka med båten Isa af Lygnern till vattenfallet, om du vill finns det möjlighet att vandra tillbaka till Sätila.

Hälsa och välmående är en viktig del av vårt företag. Bor du över på vårt pensionat har du självklart tillgång till träningsanläggningen Hälsohuset vår granne.

 

Hållbarhetsklivet

Vi på Lygnern är med i något som kallas Hållbarhetsklivet. Detta är ett initiativ från Västsveriges för en hållbar besöksnäring. Här agerar både offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle. Tillsammans skapar vi företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan. Vi når framgång genom ständiga förbättringar med fokus på konkreta initiativ. Ingenting sker av sig själv för att uppnå en hållbar besöksnäring och alla måste dra sitt strå till stacken.

Vill du läsa mer om Västsverige och Hållbarhetsklivet gå in på deras hemsida hallbarhetsklivet.se

 

Välkommen till oss