Restaurangmeny

Med inspiration från säsong och bygden runtomkring

Förrätt

Ankbröst
Serveras med friterad beta, picklad rödlök, mangoldskott, päron och valnötskräm
85:-

Tjälknöl
Med västerbottenkräm och gratinerad savoykål

78:-

Svampsallad
Svampsallad i hjärtsallad med picklad silverlök och friterad ostronskivling

78:-

Tre ostar
Tre sorters ostar komponerad av köket med tranbärsmarmelad och fröknäcke 78:-

Båthusets tapastallrik
Alla fyra tapas på en plocktallrik. Perfekt att dela på!

278:-

Huvudrätt

Pasta med tryffel
Vegetarisk pasta med tryffel, svamp och grönkål, toppad med parmesan och rostade pinjenötter

178:-

Båthusburgare
Närproducerad 150g hamburgare från Öxabäck med cheddarost, bacon, sallad, tomat, och amerikansk dressing. Välj mellan pommes frites eller sötpotatis pommes till
178:-

Ugnsbakad torskfilé
Serveras med wasabisås, papayasallad och friterade rotfrukter 

198:-

Ramslöksmarinerad kalvfilé
Serveras med confiterad mandelpotatis och grönpepparsås, toppad med sparris och vårlök

225:-

Dessert

Brownie
Serveras med hallonsorbet och vitchokladcrunch
85:-

Vaniljpannacotta
Serveras med björnbärsgelé

88:-

Barnens meny

Barnhamburgare – Närproducerad från Öxabäck Gård
100 g naturell hamburgare med gurka, tomat och pommes        
75:-

Pannkakor
Med grädde och sylt
68:-

Barnens dessert

En kula glass
Välj mellan choklad eller vanilj och chokladsås eller kolasås   
45:-

Kladdkaka
Serveras med vispad grädde och bär           
55:-

Båthusets trerätters

– specialkomponerat av köket

Förrätt

Ankbröst
Serveras med friterad beta, picklad rödlök, mangoldskott, päron och valnötskräm

Huvudrätt

Ugnsbakad torskfilé
Serveras med wasabisås, papyasallad och friterade rotfrukter

eller

Ramslöksmarinerad kalvfilé
Serveras med confiterad mandelpotatis och grönpepparsås, toppad med sparris och vårlök

Dessert

Vaniljpannacotta
Serveras med björnbärsgelé

378:-